Kolay Şekilde Ziraat Bankası Hesap Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Paranızı güvenli bir şekilde saklamak, aynı zamanda istediğiniz zaman kolayca ulaşmak ve hatta faize yatırmak için hesap açmak istiyorum diyor olabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük kamu bankaları arasında Ziraat Bankası yer almaktadır. Bankacılık işlemlerini yapabilmek için kolay bir şekilde Ziraat Bankası hesap açma başvurusunda bulunabilirsiniz. Üstelik bunu tamamen ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Peki, Ziraat Bankası hesap açmak için başvuru yöntemleri nelerdir, hangi evraklar isteniyor, hesap açma yaşı var mıdır? gibi tüm sorularınıza bu yazımızda cevap bulabileceksiniz.

Ziraat Hesap Açma Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası hesap açma için birden fazla başvuru yöntemi bulunmaktadır. Bunlar, banka şubesinden başvuru, internetten online başvuruda bulunmak ve mobil uygulama üzerinden yeni bir hesap açma başvurusunda bulunmaktır.

En Yakın Banka Şubesinden Başvuru Yapmak

Ziraat Bankası hesap açmak için ilk yapılabilecek işlemlerden biri en yakın banka şubesine gitmek ve müşteri temsilcisine bilgi vermek olacaktır. Sizinle ilgilenen gişe memuru banka hesabı açmak için gerekli olan formu doldurup imzalamanızı isteyecektir. Bu işlem sonrasında banka hesabınız açılarak tüm bilgiler size verilir. Bu noktada eğer istiyorsanız ATM’lerde kullanılmak üzere hesaba bağlı bir bankamatik kartı alabilirsiniz. İstediğiniz takdirde hesabınızı internet bankacılığı ve mobil bankacılıkta kullanabilmek için bir şifrede talep edebilirsiniz.

İnternetten Online Başvuru Yaparak Hesap Açmak

Bankanın internet sitesinde bulunan formunu doldurarak hesap açma başvurusunda bulunabilirsiniz. Online başvuru yapabilmek için cep telefonu hattınızı aktif olarak kullanıyor olmanız gerekmektedir. Başvuru formunu eksiksiz olarak doldurduktan sonra en yakın banka şubesine giderek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Mobil Uygulama Üzerinden Hesap Açma Başvurusu

Ziraat Bankası mobil uygulaması üzerinden yeni bir hesap açabilmek için daha önceden bankada bir hesaba sahip olmanız ve uygulamaya şifreniz üzerinden giriş yapabilmeniz gerekmektedir. Mobil uygulamaya giriş yaptıktan sonra bankanın mevduat hesaplarından birini kullanmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Ziraat Bankası Hesap Açmak için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ziraat bankası vadeli hesaba sahip olabilmek için banka standart hesap açma evraklarından başka bir şey istememektedir. Yanınızda TC numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanı veya pasaport bulunması yeterlidir. Adres ve telefon numarası gibi iletişim bilgilerini de bilmeniz gerekmektedir.

Ziraat Bankası hesap açma ücreti, vadesiz TL hesabı açmak için istenmemektedir. Fakat vadeli, döviz veya birikim gibi mevduat hesaplarında belirli bir alt limitte para bulunmasını isteyebilmektedir.

Ziraat Bankası Hesap Açma Yaşı Kaç?

Her bankada olduğu gibi Ziraat bankası hesap açma yaşı 18 olarak belirlenmiştir. Bu yaşın altındaki banka müşterisi olmak isteyenler ise ebeveynleri ile birlikte banka şubesine gitmeleri gerekmektedir. Üniversitede okuyan ve devlet bursu alanlar için yaş gözetmeksizin KYK tarafından bankada hesap açılmakta ve para alabilmeleri için kartları adreslerine gönderilmektedir.

Ziraat Bankası Hesap Açma Ne Kadar Sürer?

Ziraat hesap açma işlemi genelde çok kısa sürmektedir. Banka şubesi ile işlem gerçekleştirildiğinde başvurunuzu değerlendirmekte ve genellikle anında hesap açılışı gerçekleşebilmektedir. İnternetten başvuru yapıldığı takdirde hesap açılışı için şubeye yukarıda yazdığımız belgeler ile giderek anında hesap açma işlemi gerçekleştirilebilir.

Ziraat Bankası Mevduat Hesap Çeşitleri Nelerdir?

Ziraat bankası bireysel mevduat çeşitleri arasında vadesiz, vadeli ve altın hesapları olmak üzere 3 çeşit bulunmaktadır. Ziraat Bankası hesap açmak için ilk kez başvuruda bulunacaksanız öncelikle vadesiz TL hesabı açılacaktır. Daha sonra diğer mevduat hesaplarını banka şubesi, internetten veya mobil bankacılık hizmeti üzerinden online olarak hesap açılışını gerçekleştirebilirsiniz.

Bankanın tüm mevduat ürünleri hakkında daha fazla bilgiye banka şubesinden veya müşteri hizmetleri çağrı merkezini arayarak bilgi alabilirsiniz.

Ziraat Bankası Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası hesabınızı zaman içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı iptal etmek isteyebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken banka şubesine giderek temsilciye bilgi vermek olacaktır. Müşteri temsilcisinin de onayı ile birlikte Ziraat bankası hesap kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca hesap iptal işlemi, banka şubesinden yapılabildiği gibi internet bankacılığı veya çağrı merkezini de arayarak gerçekleştirilebilmektedir.

Esma, ekonomi, finans ve krediler hakkında araştırma yapmayı, ince detaylara ulaşarak bunları insanlarla paylaşmaya bayılıyor. Esma, tüm uzmanlığı ile yazılarını konukredi takipçileriyle paylaşıyor.

İlgili İçerikler

halkbank

En Hızlı Halkbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır

Günümüz modern hayat koşullarında banka kredisi veya kredi kartı kullanmadan alışveriş yapabilmek ya da her hangi bir şey sahibi olabilmek mümkün olamamaktadır. Bu nedenle her banka, her…

finansbank

Finansbank Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır

Finansbank, son dönemde en para hizmeti ile adını fazlasıyla duyuran bir banka olsa da, normal vadeli hesap imkânları ve kredi kartı avantajları konusunda da oldukça başarılıdır. Klasik…

findeks

Findeks ile Kredi Notu Sorgulama

Findeks, kredi notu sorgulama işlemlerinin rahatça yapılabildiği ülkemizin önde gelen dokuz bankası ve Kredi Kayıt Bürosu tarafından kurulan finansal hizmetler veren internet platformu olarak adlandırılabilir. İnsanların finansal…

finansbank

Finansbank Enpara Hesabı Nasıl Açılır

Şubesiz hizmetinden dolayı Finansbank Enpara.com, yüksek faiz ve düşük masraflarıyla farklı bir bankacılık hizmetini veriyor. Türkiye’de bir ilk olarak duyduğumuz klasik bankacılık anlayışından farklı olarak ortaya çıkan…

kredi

Kredisi Devam Eden İkinci Kredi Çekebilir mi?

Bankalardan ihtiyaç gereği olarak finansal destek ürünlerinden olan kredi ürünlerini kullanan kişiler aylık ödemelerini düzenli olarak yapmak durumundadırlar. Keyfe keder kullanılmayan bu ürünler ile ilgili olarak insanlar…

kredi ön onay

Kredi Ön Onay Nedir? (Detaylı Anlatım)

Kredi başvurularının çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bankalar, kredi kullanmak isteyenlere mobil, sms ve internet üzerinden daha hızlı kredi başvurusu imkanı vermektedir. Yapılan bir başvuru sonucunda…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir