Maaş Kartı Yenileme Nasıl Yapılır? Yeni Maaş Kartı Alma

Maaş kartlarının belirli bir kullanım süreleri bulunmaktadır. Bu süre dolduğu zaman maaş kartı yenileme yapılması gerekir. Yenileme işlemi sadece son kullanma tarihinin dolmasından değil kartın kaybedilmesi, çalınması, kopyalanması, eskimesi gibi durumlarda da yapılabilmektedir. Bu yazımızda maaş kartı yenileme nasıl yapılır, maaş kartı ne kadar sürede gelir gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

İşletmeler belirli bir sayı üzerinde personel çalıştırmaya başladıklarında tüm maaşları banka üzerinden transfer etmek zorundalar. Bu durumda anlaşma sağladıkları bankalar çalışanlara birer vadesiz mevduat hesabı açarak maaş kartı vermektedir.

Yine kamu kurumlarında çalışanlarda bankalardan maaşlarını almaktadırlar. Emeklilerde istedikleri taktirde aylık emekli maaşlarını bankadan alabilmektedir. Bankalar onlara emekli maaş kartı vererek en yakın ATM’lerden kolayca para çekme imkanı sağlamaktadır.

Bankaların müşterilerine vermiş olduğu maaş kartları, normalde vadesiz hesap sahiplerine verilen bankamatik kartıyla hemen hemen aynı özellikleri taşımaktadır. Bu kartlar, debit kartlar ile yapılabilen tüm finansal hizmetler gerçekleştirilebilmektedir.

Maaş Kartı Yenileme Nasıl Yapılır?

Maaş kartını yeniden alabilmek için birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında mevduat hesabınızın bağlı bulunduğu banka şubesine giderek müşteri temsilcisi aracılığıyla yeni bir maaş kartı talebinde bulunabilirsiniz. Başvuru formunu doldurup imzalamanızla birlikte işlemlerinizi başlatmış olursunuz.

Bankanın müşteri hizmetleri numarasıyla iletişime geçerek maaş kartının yenilenmesini isteyebilirsiniz. Yazımızın devamında bazı bankaların iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Her bankada olmasa da internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden maaş kartı yenileme başvurusu yapılabilmektedir. Bankaların bu hizmetlerini kontrol ederek başvurunuzu rahatlıkla yapabilirsiniz.

Maaş kartınızın süre bitim tarihi haricinde kaybolma, kopyalanma, çalınma gibi bir nedenle tekrar istemeden önce mutlaka bankayı arayıp kartınızın iptalini sağlayın. Bu işlemi gerçekleştirmezseniz yeni kartınız gelene kadar eskisi aktif olacaktır ve istenmeyen durumlar karşılaşabilirsiniz.

Maaş Kartı Yenileme Ücreti Ne Kadardır?

Genellikle maaş kartları son kullanım tarihi yaklaşınca banka tarafından aranarak size yeni kart gönderimi sağlanır. Süresi biten kartların değişiminde herhangi bir yenileme ücreti bulunmamaktadır. Bazı bankalar ise çeşitli nedenlerle birden fazla kart değişimi yapan müşterilerinden düşük bir ücret talep edebilmektedirler.

Maaş Kartı Kaç Günde Gelir?

Maaş kartı başvurusu yapıldıktan itibaren gelme süresi ortalama 2 hafta civarında olmaktadır. Bu durum kartın geleceği şehre göre değişiklik gösterebilir. Yine kartı adrese mi yoksa bankaya mı isteğinize göre de farklılık gösterebilmektedir.

Maaş Kartı Gelmedi Ne Yapılabilir?

Böyle bir durumda öncelikle bankanın müşteri hizmetleri telefon numarasından veya direk banka şubesinde bulunan yetkiliden bilgi alabilirsiniz. Eğer kartınız basılıp kuryeye verilmiş ise, kuryenin telefon numarasını arayarak size ulaşma zamanı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Maaş Kartı Yenileme Telefon Numaraları Nelerdir?

Aşağıda bazı bankaların müşteri hizmetleri iletişim bilgilerini veriyoruz. Bu liste haricindeki bankaların internet sitelerinden iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.

  • Halkbank – 0850 222 0 400 veya 444 0 400,
  • Ziraat bankası 444 00 00 – 0850 220 00 00,
  • Garanti Bankası 444 0 333 veya 0850 222 0 333,
  • Vakıfbank –0850 222 0 724,
  • Akbank – 444 25 25,
  • Finansbank – 0850 222 0 900,
  • Denizbank – 444 0 800 veya 0850 222 0 800,
  • Yapı Kredi – 444 0 444 veya 0850 222 0 444,
  • Ptt – 444 1 788 (Ayrıca PttKart şifre alma yazımızı inceleyerek yeni karta nasıl şifre alındığını öğrenebilirsiniz)
Esma, ekonomi, finans ve krediler hakkında araştırma yapmayı, ince detaylara ulaşarak bunları insanlarla paylaşmaya bayılıyor. Esma, tüm uzmanlığı ile yazılarını konukredi takipçileriyle paylaşıyor.

İlgili İçerikler

halkbank

En Hızlı Halkbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır

Günümüz modern hayat koşullarında banka kredisi veya kredi kartı kullanmadan alışveriş yapabilmek ya da her hangi bir şey sahibi olabilmek mümkün olamamaktadır. Bu nedenle her banka, her…

finansbank

Finansbank Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır

Finansbank, son dönemde en para hizmeti ile adını fazlasıyla duyuran bir banka olsa da, normal vadeli hesap imkânları ve kredi kartı avantajları konusunda da oldukça başarılıdır. Klasik…

findeks

Findeks ile Kredi Notu Sorgulama

Findeks, kredi notu sorgulama işlemlerinin rahatça yapılabildiği ülkemizin önde gelen dokuz bankası ve Kredi Kayıt Bürosu tarafından kurulan finansal hizmetler veren internet platformu olarak adlandırılabilir. İnsanların finansal…

finansbank

Finansbank Enpara Hesabı Nasıl Açılır

Şubesiz hizmetinden dolayı Finansbank Enpara.com, yüksek faiz ve düşük masraflarıyla farklı bir bankacılık hizmetini veriyor. Türkiye’de bir ilk olarak duyduğumuz klasik bankacılık anlayışından farklı olarak ortaya çıkan…

kredi

Kredisi Devam Eden İkinci Kredi Çekebilir mi?

Bankalardan ihtiyaç gereği olarak finansal destek ürünlerinden olan kredi ürünlerini kullanan kişiler aylık ödemelerini düzenli olarak yapmak durumundadırlar. Keyfe keder kullanılmayan bu ürünler ile ilgili olarak insanlar…

kredi ön onay

Kredi Ön Onay Nedir? (Detaylı Anlatım)

Kredi başvurularının çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bankalar, kredi kullanmak isteyenlere mobil, sms ve internet üzerinden daha hızlı kredi başvurusu imkanı vermektedir. Yapılan bir başvuru sonucunda…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir