Kredi Kartı Borcumu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?

İhtiyacınız olan hizmet veya ürünleri alırken kredi kartınızı kullandınız, ödeme şartlarınızda veya gelirinizde beklenmedik değişiklikler oldu ve gelen kredi kartı borcumu ödeyemiyorum ne yapmalıyım sorusu aklınıza geliyor. Peki bu durumda neler yapabilirsiniz. Hangi yollarla bu durumu aşabilirsiniz?

Günümüzde kredi kartı almak çok kolaylaştı. Reşit olan ve kredi kartı hizmeti sağlayan kuruluşlara bir geliri olduğunu ispat edebilen her birey rahatlıkla edinebilmektedir. Kredi kartlarının yanlış kullanılması, aylık gelirinden fazla harcama yapılması, hesap yapılmadan bilinçsiz kullanım veya gelirin bir anda düşmesi gibi sebeplerden dolayı pek çok kişi ödemelerini zamanında yapamamaktadır.

Kredi Kartı Borcu İçin Ne Yapabilirim?

Bildiğiniz üzere kredi kartının kullanımından dolayı her ay belli tarihlerde bir ekstre çıkmaktadır. Bu dönem borcunun belirli bir asgari ödeme miktarı bulunmaktadır. Asgari ödeme miktarı o ay ki ödemeniz gereken minimum ödeme tutarıdır. Gelen ekstre tutarının tamamını ödeyemiyorsanız bu asgari ödeme tutarını mutlaka ödemeniz, sadece kalan borcunuza faiz uygulanmasına, kredi kartınızı kullanmaya devam etmenize olanak sağlar. Ayrıca üst üste 3 ay ödenmeyen asgari tutar kartınızın idari takibe girmesine neden olacaktır. Düzenli olarak en azından minimum tutarı ödemeniz sizi bu yasal takipten de kurtaracaktır. Fakat bu kredi kartınızı devamlı kullanmaya devam etmeniz halinde sürekli artacak bir ekstreye neden olacaktır.

Durum böyle olunca öncelikle yaptığınız harcamaları kısıtlama yöntemine gidebilirsiniz. Kredi kartı kullanımını azaltarak, nakit veya bankamatik kartı kullanıp harcamalarınızı kontrol altına alabilirsiniz. Kalan kredi kartı borcunuzu belirli bir ödeme planına zamana yayarak ileriye yönelik azaltma ve hatta kapatma yöntemine gidebilirsiniz. Sahip olduğunuz ve kullanmadığınız diğer banka hesaplarını ve kredi kartlarını iptal ederek bu hesaplar için verilen aidatlardan kurtulabilirsiniz. Ben bunları zaten düşündüm fakat başka yöntemler üretmem gerekiyor diyorsanız birkaç yöntemden daha bahsedelim.

Kredi Kartı Taksitlendirme yada Yapılandırma

Ödemekte güçlük çektiğiniz kredi kartı borcunu taksitlendirme yöntemine gidebilirsiniz. Bankalar müşterilerine bu tarz taleplerinde yardımcı olmaktadırlar. Bankalar belirledikleri bir faiz oranıyla ödeyemediğiniz borcu yeniden yapılandırmaktadır. Bunu da aylık olarak belirli vadelere bölmektedir. Bankanızla görüşerek kredi kartı için borç yapılandırma talebinde bulunarak daha rahat ödeyebileceğiniz miktarlara getirebilirsiniz. Fakat bu konuda da dikkatli olmanız ve ödeyebileceğiniz miktarlara getirmeniz sizin açınızda yararlı olacaktır.

İhtiyaç Kredisi Kullanarak Kredi Kartı Borcu Ödeme

Ödeyemediğiniz kredi kartı için yine bankaların bir hizmeti olan ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz ve bunu aynı bankadan yapmak zorunda değilsiniz. En uygun faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi veren bankayı tespit edebilirsiniz. Eğer birden fazla kredi kartı borcunuz biriktiyse, toplam borcunuz kadar parayı ihtiyaç kredisi olarak alabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta çekeceğiniz ihtiyaç kredisinin faiz oranının, kredi kartı yapılandırmadan daha düşük olmasıdır. Boşuna fazladan para ödememek için en düşük oranlı kredi çekmeniz sizin için avantaj sağlayacaktır. İhtiyaç kredileri 36 aya kadar alınabildiğinden dolayı aylık ödeyebileceğiniz daha az rakamlara düşürebilirsiniz.

Bunlar gibi farklı yöntemler veya kişisel olarak yapacağınız borç ödeme planlamalarıyla kredi kartı borcunuzu zaman içinde düşürebilir hatta tamamen kapatabilirsiniz. Fakat aynı duruma düşmemek için kredi kartı kullanımında dikkatli olmalısınız. Kartınızın limitini azaltarak daha kontrollü şekle getirebilirsiniz. Bununla ilgili kredi kartı limiti düşürme başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Unutmayın, kredi kartı borcunuzu 90 gün içinde ödemezseniz yasal takip başlar. Bunun için mutlaka asgari ödeme tutarını bankanıza yatırmalısınız. Aksi halde avukatların yürüttüğü yasal takip başlatılabilir, Merkez Bankası kara listesine girebilir ve bu iş icra takibine dahi uzanabilmektedir.

Ekonomi ve finans kısaca para ile ilgili her konuda araştırmayı seven, bildiklerini herkesle paylaşmayı benimseyen Altan, deneyimlerini konukredi takipçileriyle paylaşıyor.

İlgili İçerikler

halkbank

En Hızlı Halkbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır

Günümüz modern hayat koşullarında banka kredisi veya kredi kartı kullanmadan alışveriş yapabilmek ya da her hangi bir şey sahibi olabilmek mümkün olamamaktadır. Bu nedenle her banka, her…

finansbank

Finansbank Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır

Finansbank, son dönemde en para hizmeti ile adını fazlasıyla duyuran bir banka olsa da, normal vadeli hesap imkânları ve kredi kartı avantajları konusunda da oldukça başarılıdır. Klasik…

findeks

Findeks ile Kredi Notu Sorgulama

Findeks, kredi notu sorgulama işlemlerinin rahatça yapılabildiği ülkemizin önde gelen dokuz bankası ve Kredi Kayıt Bürosu tarafından kurulan finansal hizmetler veren internet platformu olarak adlandırılabilir. İnsanların finansal…

finansbank

Finansbank Enpara Hesabı Nasıl Açılır

Şubesiz hizmetinden dolayı Finansbank Enpara.com, yüksek faiz ve düşük masraflarıyla farklı bir bankacılık hizmetini veriyor. Türkiye’de bir ilk olarak duyduğumuz klasik bankacılık anlayışından farklı olarak ortaya çıkan…

kredi

Kredisi Devam Eden İkinci Kredi Çekebilir mi?

Bankalardan ihtiyaç gereği olarak finansal destek ürünlerinden olan kredi ürünlerini kullanan kişiler aylık ödemelerini düzenli olarak yapmak durumundadırlar. Keyfe keder kullanılmayan bu ürünler ile ilgili olarak insanlar…

kredi ön onay

Kredi Ön Onay Nedir? (Detaylı Anlatım)

Kredi başvurularının çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bankalar, kredi kullanmak isteyenlere mobil, sms ve internet üzerinden daha hızlı kredi başvurusu imkanı vermektedir. Yapılan bir başvuru sonucunda…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir